Dakgrind verwijderen voor zonnepanelen

Leeg plat dak voor zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op plat dak

Veel platte daken zijn voorzien van dakgrind. Het dakgrind zorgt voor de nodige ballast aan het dak. Het dak is hierop ook berekent wat betreft draagkracht. Maar overweeg je zonnepannelen te plaatsen, dan adviseren we je het dakgrind te laten verwijderen. De belasting van de zonnepanelen en het grind op de dakconstructie is vaak te groot. Met name bij de grotere bedrijfsdaken, waar de overspanning zorgvuldig berekend is. Kooiker Daktoppers werkt nauw samen met o.a. installatiebedrijven die zonnepannelen installeren en aansluiten. Want in de meeste gevallen kunnen zonnepanelen alleen geplaatst worden wanneer een (plat) dak dakgrindvrij is. Het professioneel verwijderen van dakgrind is een specialisatie. Kooiker Daktoppers is al decennia dé specialist als het gaat om professioneel dakgrind verwijderen.

Het voorwerk voor zonnepanelen plaatsen

In 9 van de 10 gevallen kunnen zonnepanelen alleen geplaatst worden wanneer een plat dak vrij is van dakgrind (of overige ballast). Een dak is namelijk geconstrueerd op een bepaald gewicht. Wanneer er op een dak zowel dakgrind als zonnepanelen liggen, dan wordt dit maximale gewicht bijna altijd overschreden.

Verwijderen dakgrind voor zonnepanelen

Voordelen van grondzuigen met zuigtechniek

  • Snellere én efficiëntere werkwijze
  • Geen graafschade aan kabels en leidingen
  • Een schone werkplek
  • Direct afvoer grond mogelijk

Meer informatie ontvangen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden met grondzuigen? Hoe wij grondzuigen en zandzuigen toepassen in onze projecten? Of hoe wij jou kunnen van dienst kunnen zijn? Neem dan contact op.

Neem vrijblijvend contact op

Verwijderen van dakgrind

Het verwijderen van dakgrind is een van de specialismen van Kooiker Daktoppers. Het vindt niet alleen efficiënt plaats, maar gebeurt ook professioneel. Want als er steentjes achterblijven onder de frames van de zonnepanelen, dan is er kans op lekkage. Wij hebben speciale zuigwagens die het dakgrind professioneel en betaalbaar verwijderen.

Samenwerken met Kooiker Daktoppers

Wij worden regelmatig ingehuurd door huiseigenaren zelf, maar de meeste dakgrind-verwijderklussen doen wij voor zonnepanelen-plaatsbedrijven die ons voor dit soort precieze klussen altijd inhuren. Wil je meer weten hierover? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar, ook als het gaat om spoedklussen.

 

Offerte aanvragen

Grondzuigen is zeer geschikt voor het wegzuigen van zand uit rioolbuizen, het uitgraven van kabels en leidingen en graven van sleuven. Graag vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact op.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wij werken samen met