Dakgrind kubelen

Dakgrind kubelen met hijskraan

Grind aanbrengen op platte daken is in de regel een lastige en zware klus. Door middel van onze blaastechniek kunnen we grind eenvoudig op platte daken aanbrengen. We blazen het dakgrind tot een bepaalde gradatie namelijk tot de grindgradatie 16/32. Vanaf gradatie 16/32 kunnen we dakgrind kubelen in plaats van blazen.

Kubelen van dakgrind

Bij het kubelen van dakgrind maken we gebruik van een kubel en een hijskraan. De kubel is een vat in de vorm van een trechter, waarin grote hoeveelheden grind naar het dak gehezen wordt. Met de hijskraan kunnen we het grind redelijk nauwkeurig storten. We verspreiden het grind vervolgens over met de juiste laagdikte over het dak.  (Dak)grind kubelen doen we voor grind met een gradatie van:

De gradatie geeft de maat aan van de grindstenen in millimeters.

Kubelen of blazen van dakgrind

Het kubelen van dakgrind is arbeidsintensiever dan het blazen van dakgrind. Voor het kubelen is een hijskraan nodig en wordt het grind los aangeleverd. De kubel kan tussen de 750 liter en 3 m³ dakgrind transporteren en wordt op de grond gevuld. Het grind moet op het dak verder verspreid worden. Bij het blazen van dakgrind spuiten we het grind direct gericht op de juiste plek. Het verspreiden van grind is dan niet meer nodig. Ook de hijskraan is hierbij overbodig. De blaasauto komt met een volle bulksilo aan en kan het grind direct op het dak aanbrengen. De maat van het dakgrind bepaalt of we het grind kunnen blazen of moeten kubelen.

Dakgrind kubelen in de praktijk

Dakgrind kubelen met hijskraan en containerauto

Offerte aanvragen

Wil je een dakgrind aan laten brengen met een bepaalde grootte? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Contact opnemen

Leveren en kubelen dakgrind

Heb je dakgrind nodig? Wij leveren een compleet pakket. Zo brengen we niet alleen het dakgrind aan, maar zorgen we ook voor de levering van het grind tegen een scherp tarief.

Duurzaamheid

Naast het aanbrengen van dakgrind verwijderen wij ook grind van daken. Het grind dat we opzuigen en afvoeren wordt niet weggegooid, maar gewassen en ontdaan van vervuiling en aanslag. Zo is het weer als nieuw en klaar voor hergebruik. Een duurzame gedachte toch?

Veiligheid

Omdat we op grote hoogte werken is de veiligheid van onze medewerkers zeer belangrijk. Wij werken volgens de protocollen om deze veiligheid te garanderen.

Volgende
Vorige
Binnenhalen grindkubel platdak
Dakgrind en tegelwerk platdak
Dakgrind kubelen met hijskraan en containerauto
Grindkubelen tussen zonnepanelen platdak
Nieuw dakgrind op plat dak
Nieuw grinddak na onderhoudswerkzaamheden
Overzicht platdak met dakgrind
Resultaat na grind kubelen
Dakgrind kubelen met hijskraan
Dakgrind verspreiden na aanbrengen
Kubelen dakgrind van 50-80
Grind aanbrengen op hoogte
Containerauto aanvoer dakgrind

Keuze grotere maat dakgrind

Waarom zou je kiezen voor een grotere maat dakgrind als een kleinere maat eenvoudig geblazen kan worden? Die keuze is afhankelijk van de een aantal factoren.

De hoogte van het dak en noodzakelijke ballast

Voor hogere daken, zoals daken van flatgebouwen wordt meestal gekozen voor een grotere grindsteen. Deze daken hebben meer last van weersinvloeden waaronder harde wind. De belasting op het dak is groter en dus is er meer ballast nodig om het dak op zijn plek te houden.

Invloed van vogels

Sommige vogelsoorten hebben de neiging om steentjes te gebruiken als werktuig. Kleine stenen worden opgepakt met de snavel en op hoogte losgelaten. Dit kan leiden tot glasschade, schade aan auto’s of schade aan zonnepanelen. Grotere stenen worden niet opgepakt door vogels.

 

Andere dakdiensten

Offerte aanvragen

Wil je grind laten kubelen? Dat kan. Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen