Dakgrind aanbrengen

Dakgrind aanbrengen

Dakgrind aanbrengen op platte daken is een essentieel onderdeel van het dakonderhoud en kan worden uitgevoerd door middel van verschillende technieken. De meest efficiënte en beste techniek voor het aanbrengen van dakgrind is de blaastechniek. Het blazen van dakgrind biedt tal van voordelen en is een uitstekende keuze voor het beschermen van uw dakbedekking tegen weersinvloeden.

Waarom dakgrind aanbrengen?

Dakgrind aanbrengen op platte daken is een belangrijke stap om de levensduur van uw dakbedekking te verlengen en om het te beschermen tegen weersinvloeden zoals zon, wind, hagel, sneeuw en regen. Dakgrind helpt bij het reguleren van de temperatuur op uw dak en vermindert de kans op beschadiging van de dakbedekking door weersinvloeden. Daarnaast zorgt dakgrind voor een betere afwatering van het dak, wat lekkages en andere problemen voorkomt. Tevens wordt grind gebruikt als ballast, met name op hogere daken, ter voorkoming van het loskomen van het dak bij harde wind.

Het aanbrengen van dakgrind kan op twee manieren:

De manier waarop het aangebracht wordt is afhankelijk van het formaat van het grind. Grind groter dan 30/60 kubelen we doorgaans.

Dakgrind blazen met blaastechniek

Dakgrind blazen d.m.v. blaastechniek is een methode om dakgrind aan te brengen op platte daken. Bij deze techniek wordt het dakgrind via een blaascombinatie (blaasauto) op het dak gespoten. De installatie bestaat uit een lange slang en een speciale blaasmond, waarmee het grind met hoge druk op het dak wordt geblazen. Door de hoge druk kan het grind tot grote hoogtes worden aangebracht en kan het dak snel en efficiënt worden bedekt.

Vrijblijvend informatie aanvragen

Wil je meer informatie over het aanbrengen van dakgrind op uw platte dak? Of een offerte ontvangen voor dakgrind blazen? Neem dan contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op
Volgende
Vorige
Grind blazen op plat dak
Dakgrind blazen via slangen
Dakgrind aanbrengen
Helikopterview bij dakgrind blazen
Opstelling blaascombinatie en dakwerkers
Bovenaanzicht bij het blazen van dakgrind
Bescherming schoorsteenpijpjes door emmer
Dakgrind aanbrengen met blaastechniek
Spatscherm bij het aanbrengen van dakgrind
Dakgrind aangebracht op dak
Nieuw dakgrind op dak
Nieuwe laag dakgrind op plat dak
Tegelwerk bij dakgrind blazen

Voordelen van de het aanbrengen dan dakgrind met blaastechniek

Het het blazen van dakgrind  door middel van blaastechniek biedt tal van voordelen. Ten eerste is het een zeer efficiënte methode om dakgrind aan te brengen. Het is sneller dan het handmatig aanbrengen van het grind en vereist minder arbeid. Daarnaast zorgt de hoge druk ervoor dat het grind gelijkmatig wordt verdeeld over het dakoppervlak en dat er geen plekken worden overgeslagen. Dit zorgt voor een betere bescherming van uw dakbedekking.

Een ander voordeel van de blaastechniek is dat het een veilige methode is om dakgrind aan te brengen. De blaasinstallatie maakt het mogelijk om het grind vanaf de grond op het dak te blazen, waardoor er geen risico’s zijn op valpartijen of andere ongevallen. Daarnaast is de blaastechniek ook geschikt voor moeilijk bereikbare daken, waarbij het handmatig aanbrengen van grind niet mogelijk is.

Dakgrind aanbrengen is een belangrijk onderdeel van het dakonderhoud en kan worden uitgevoerd door middel van verschillende technieken. De blaastechniek biedt tal van voordelen, zoals een efficiënte en gelijkmatige verdeling van het grind, een veilige manier van werken en de mogelijkheid om moeilijk bereikbare daken te bedekken.

Dakgrind aanbrengen met blaastechniek

Hoe wordt dakgrind aangebracht?

Het aanbrengen van dakgrind is een specialistische klus en wordt uitgevoerd door ervaren werknemers. Het is belangrijk dat het grind gelijkmatig wordt verdeeld over het dak, zodat het niet gaat schuiven of ophopen op bepaalde plekken. Door het grind op het platte dak te blazen kunnen we het zeer nauwkeurig verdelen tot in de kleinste hoekjes.

Voor het aanbegrengen gebruiken we gewassen, schoon grind of nieuw grind. Het grind wordt meestal aangebracht in een laag van ca. 4 à 5 centimeter. Hierdoor ontstaat er een gelijkmatige verdeling over het dak. De dikte van de laag is afhankelijk van het type grind en de grootte van de dakoppervlakte.

Duurzaamheid

Naast het aanbrengen van dakgrind verwijderen wij ook grind van daken. Het grind dat we opzuigen en afvoeren wordt niet weggegooid, maar gewassen en ontdaan van vervuiling en aanslag. Zo is het weer als nieuw en klaar voor hergebruik. Een duurzame gedachte toch?

Veiligheid

Omdat we op grote hoogte werken is de veiligheid van onze medewerkers zeer belangrijk. Wij werken volgens de protocollen om deze veiligheid te garanderen.

Dakgrind verwijderen en aanbrengen in de praktijk

Nieuw dakgrind op dak

Werkwijze bij het blazen van dakgrind

  1. Eerst vullen we de bulk van de blaascombinatie met grind
  2. We rijden vervolgens naar de locatie en stellen de blaascombinatie zo gunstig mogelijk op
  3. De medewerkers trekken valbescherming aan, waar nodig
  4. De slangen worden gekoppeld en van de blaascombinatie naar het dak geleid
  5. Het grind blazen we onder hoge druk naar het dak
  6. Voor de randen gebruiken we speciale spatplanken zodat we het grind niet over de dakrand geblazen wordt
  7. Het dakgrind wordt gelijkmatig over het dak geblazen en verdeeld
  8. Na de het blazen ontkoppelen we de slangen en bergen deze op

 

Kooiker Daktoppers aanbrengen en verwijderen dakgrind

Verwijderen van dakgrind

Naast het aanbrengen van dakgrind kunnen wij ook dakgrind zuigen en afvoeren. Het verwijderen van dakgrind wordt door middel van zuigtechniek van het dak gezogen en opgeslagen in de zuigwagen. Zo kunnen we het grind direct afvoeren en laten reinigen. Na het reinigen kan het grind weer aangebracht worden op het dak.

Vrijblijvend informatie aanvragen

Wil je meer informatie over het aanbrengen van dakgrind op uw platte dak? Of een offerte ontvangen voor dakgrind blazen? Neem dan contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op